Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Hoe verenigingen in Gent de coronacrisis aanpakken

Veel organisaties en verenigingen worden geraakt door de COVID-19-crisis. Wij verzamelden voor jou alle organisaties in Gent die acties ondernemen gedurende deze periode.

Oxfam Wereldwinkels

2019 hotspot owwgc 4

OWW Gent-Centrum

Graag verwijzen ze je bij de Oxfam winkel in het centrum van Gent door naar de webshop. Bestellingen kan je van in de week van 10 tot 17u afhalen op afgesproken tijdstippen.

OWW Gentbrugge - Ledeberg

Ook bij Oxfam Gentbrugge - Ledeberg kan je op de website terecht. Bestellingen worden aan huis geleverd of je kan afhalen in de winkel op vrijdagnamiddag tussen 15u en 18u.

OWW Mariakerke

Bij Oxfam Mariakerke kan je terecht op de webshop. Daar kan je kiezen voor levering of voor afhaling. Afhalen kan iedere dinsdag en donderdag tussen 15u en 18u30 in de winkel, of op afspraak. Op die twee momenten is de winkel ook het afhaalpunt van de biogroenten abonnementen van boerderij De Wassende Maan. Verder zet Oxfam Mariakerke in op verkoop via de webshop van diverse Gentse Voedselteams, die het nu wekelijks bedient.

OWW Wondelgem

Ook bij Oxfam Wondelgem bedienen ze je graag via de webshop en kan je bestelling komen afhalen in de winkel.

Acties

Broederlijk Delen

Broederlijk Delen annuleert alle campagne-activiteiten. Op de website vind je wel een heleboel inspiratie en tips om van de lopende campagne alsnog een succes te maken. De organisatie roept op om hun boodschap en banner te delen, je facebookprofiel aan te passen of een gift te doen. Want delen doet deugd, ook in tijden van corona!

Image

Chéry Faso

Chéry to the rescue! De vzw Chéry Faso, die zich inzet voor vrouwen in Burkina Faso, lanceert het pakket ‘Chéry To The Rescue’. Dit reinigende en verzorgende pakket, gemaakt door Afrikaanse vrouwen, is speciaal samengesteld om jouw handen te verwennen gedurende deze periode. Je kan dit online bestellen via de website van Chéry Faso.

Amnesty International

Amnesty International roept op om mee te doen aan de acties en vanuit jouw zetel je in te zetten voor mensenrechten. Zo kan je een brief schrijven, hun petitie tekenen, het facebookevent volgen of een gift te doen.

Group

Vzw Jong

De meisjeswerking vzw Jong blijft zowel telefonisch als via mail bereikbaar. De vzw informeert en sensibiliseert dagelijks via zijn social media. Om de verveling tegen te gaan, neem zeker eens een kijkje op hun Facebook, want daar vind je elke dag nieuwe tips & tricks.

Djapo

De educatieve organisatie voor kinderen en jongeren Djapo, doet mee met de campagne #vrijwillig vanuit je zetel van Give a day. Daarbij geven ze tips rond activiteiten die je alleen of samen met je gezin voor mensen in jouw buurt kan doen. Via de website vind je alles wat je kan doen om andere mensen te helpen.

123piano 2 0

Studio Globo

Studio Globo schrapt zijn inleefateliers en workshops, maar staat paraat voor kinderen en ouders met verschillende (les) tips. Zo heeft de NGO voor ontwikkelingssamenwerking een aanbod voor kinderen van de lagere school, het secundair onderwijs, voor kleuters en voor ouders. Hen ondersteunen kan je door het ‘123 piano’ boek te kopen, een jaarabonnement te bestellen of een donatie te doen.

1 Canada 2019 Join For Water 12

Join For Water

De water-ngo Join For Water roept op om een gift te doen. Het coronavirus zorgt ervoor dat landen met weinig medische infrastructuur op een humanitaire ramp afstevenen. Door te doneren aan Join For Water help je de verspreiding van het coronavirus in ontwikkelingslanden te beperken.

Online language cafe

Catapa

Catapa vzw organiseert op maandag 27 om 20u een online taalcafé. Hier kan je jouw Spaans oefenen door kennis te maken met de Spaanstalige Catapistas. Inschrijven doe je via de website en de toegangsprijs bepaal je zelf, mits een minimumbedrag van 5 euro. Nip van een lekker drankje, zet je erbij (online weliswaar) en help de Latijns-Amerikaanse gemeenschap te ondersteunen.

Ccd

Act4change

Ook Act4Change annuleert een reeks activiteiten. De jongerenorganisatie organiseert nu online activiteiten waar je jouw competenties als maker van een duurzame wereld kan versterken. Daarnaast komt er een online versie van de 'Crash Course duurzaamheid' en binnenkort vind je er ook een intervisie activiteit over online samenwerken in tijden van corona.