Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Oxfam-Wereldwinkels, daar zit meer achter!

Instagram Daar zit meer achter

Vrijwilligers plannen er acties en smeden er plannen om politici en multinationals het vuur aan de schenen te leggen. Tijdens een bezoekje met hun klas leren kinderen er hoe hun reep chocolade op een eerlijke manier tot in hun snoepkast komt. Als klant ‘ontmoet’ je er de producent van je favoriete lekkernij, of die nu van dichtbij of van ver komt. Hoe komt een product precies tot stand en hoe duurzaam verloopt dat? De Oxfam-vrijwilligers vertellen het je allemaal.

Op al deze - en nog veel andere - manieren bouwt Oxfam-Wereldwinkels aan een structureel eerlijke wereldhandel. Want om een beter leven te kunnen opbouwen, moeten producenten een eerlijke kans krijgen om hun producten aan de man te brengen. Oxfam-Wereldwinkels toont dat dat kán. En geeft niet op tot alle handel eerlijk is.

2019 nieuws A fair income3

Alternatief handelssysteem

Een groeiende groep mensen gaat bewuster en ethischer consumeren. Kleren uit sweatshops, industriële koffie, voorverpakte stukjes fruit … ze zadelen menig consument met een schuldgevoel op in de supermarkt. Maar deze verantwoordelijkheid ligt niet bij de consument alleen. Bedrijven en overheden hebben de sleutels in handen van een eerlijk en transparant alternatief voor de manier waarop de internationale handel verloopt.

In Gent

We zijn verwend in Gent. In onze regio zijn er 7 wereldwinkels die zich inzetten voor eerlijke handel:

Drongen: Domien Ingelsstraat 2
Gent-centrum: Lammerstraat 16
Gentbrugge-Ledeberg: Leo Tertzweillaan 2
Gent St Pieters: Maria Hendrikaplein 5
Mariakerke: Brugsesteenweg 526
Oostakker: Lourdesstraat 55
Wondelgem: Vierweegsestraat 24

ps: Geef de vrijwilliger in de winkel volgende keer een knipoog en een complimentje, want ze doen geweldig werk ;)