Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Al gedacht aan vaderdag? 4 tips voor een vaderlach!

Vaderdag 2021

Vadersdag staat om de hoek, dat is de ideale moment om te tonen hoe graag we hen zien, en hoe dankbaar we zijn voor wat ze allemaal voor ons deden en doen. We geven daarom graag een aantal tips en ideeën om vadersdag te vieren.

Verwennen en samen genieten

2019 moederdag activiteit

Het beste cadeau dat je kan geven, is tijd samen. Familiebezoekjes zijn werden vaak afgelast of uitgesteld de voorbije maanden, maar vanaf 9 juni is er weer vanalles mogelijk (zie zomerplan). Geef daarom geen BBQ-set of gadget, maar een mooie boswandeling, een cinematicket of een museumbezoek samen. Zelfs een simpel cafébezoekje of etentje voelt deze dagen als een echte uitstap.

Geen inspiratie? Neem eens een kijkje tussen onze Fair Trade Hotspots voor een horeca-adresje, en op Uitin.gent.be of visit.gent.be vind je zonder twijfel een activiteit die je aan zal staan.

Toch liever iets in eigen huis doen? Dan kan je jezelf en je vader verwennen met een apperetiefsetje met ecologische en faire drankjes en hapjes. Ga eens langs bij Oxfam Wereldwinkels of een andere voedingswinkel uit onze hotspotlijst, daar vind je zeker alles wat je nodig hebt.

Bloemetjes en planten

2019 moederdag bloemen

Je mama letterlijk in de bloemetjes zetten blijft een effectieve manier om haar te tonen hoeveel je om haar geeft. Bij onze Gentse duurzame bloemenzaken vind je ecologisch gekweekte bloemen zonder gifstoffen. Ga eens langs bij Blommm, Fleur Couleur of Into The Wild Bloemen, voor het mooiste boeketje.

Is jouw moeder echt zot van plantjes en bloemen? Dan is een bloemenworkshop bij Atelier Uniek echt iets voor haar. Zij gaan aan de slag met mooie, duurzame materialen, in een gezellige huiskamer in het centrum van Gent.

Lekker (gaan) eten

2019 Moederdag woest

Zin om je broers en zussen te overtroeven? Dan is een vaderdagfeestmaal dé manier.

Kook een dier-, mens- en planeetvriendelijke maaltijd met de recepten van EVA vzw (plantaardige recepten) en/of Oxfam Wereldwinkels (fairtraderecepten). Ga eens langs bij één van de vele duurzame ondernemers voor biologische en/of fairtrade ingrediënten. We lijstten ze op op onze hotspot-pagina.

Geen zin om zelf te koken? Geen probleem!
Neem een kijkje tussen onze hotspots voor een duurzaam restaurant, of bestel je eten bij één van de duurzame cateraars uit Gent.

Geschenken

2019 moederdag cadeau

Een eigen gemaakt cadeautje is de meest persoonlijke manier om je liefde te tonen. Dat kan bijvoorbeeld een leuk gedicht of een mooie kaart zijn.

Als je graag een cadeautje geeft, ga dan eens kijken tussen de duurzame ondernemers die gecategoriseerd zitten onder Mooi en Gezond, Wonen & Decoreren of Kleding en accessoires. Zij verkopen leuke, ecologische en faire geschenken.

Je kan je moeder ook meenemen op één van onze Fair Trade-wandelingen, dan kan ze zelf haar cadeautje kiezen. Leuk én praktisch!

2019 moederdag cadeaupapier

Ps: laat inpakpapier een keer links liggen, dit jaar. Met een leuke doek, heb je meteen herbruikbaar inpakpapier voor al je cadeaus.

Wil je toch papier gebruiken?
Er ligt voldoende papier in huis om je cadeautje op een originele manier in te pakken.

Coverfoto: Nathan Anderson