Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

World Fair Trade Day 2019 in Gent

Deze zaterdag, 11 mei, is het Internationale Dag van de Fair Trade, of World Fair Trade Day. Op deze dag vieren we Fair Trade-initiatieven, die een positief effect hebben op mens en milieu.

2019 World Fair Trade Day

De tweede zaterdag van mei is elk jaar World Fair Trade Day. Die dag staat in het teken van Eerlijke Handel en de initiatieven van de fairtradebeweging, als waardevolle bijdrage aan duurzame ontwikkeling. De fairtradebeweging zet o.a. in op economische empowerment van (kleine) producenten, gendergelijkheid op de werkplek en verantwoorde productiepraktijken voor mens en planeet.

Wat is er te doen in Gent?

20190511 WFDT wijnproeverij1

Wijn proeven bij Oxfam Wereldwinkel Mariakerke (brugsesteenweg, Mariakerke)

Oxfam Wereldwinkel Mariakerke nodigt sommelier Vincent Vanderper van Wijn en Zijn uit voor een wijndegustatie. De hele dag door kan het een ruime variatie aan Fairtrade en biologische wijnen worden geproefd.

Vind alle info hier...

Proeven van eerlijk lekkers bij Oxfam Wereldwinkel Gent-Sint-Pieters (Maria-Hendrikaplein, Gent)

Bij Oxfam Wereldwinkel Gent-Sint-Pieters ontdek je het volledige Oxfam-gamma terwijl je volledig in de watten gelegd wordt. De vrijwilligers laten je proeven van hun lekkerste producten, terwijl jij o.a. kan genieten van een handmassage.

Vind alle info hier...

20190511 WFDT algemeen OWW
20190511 WFDT open huis

Open Huis bij Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum (Lammerstraat, Gent)

Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum zet haar deuren wagenwijd open en rollen een rode loper uit. Zaterdag worden alle klanten in de watten gelegd. Je kan deelnemen aan een doorlopende koffie-workshop, of een drankje degusteren aan de pop-up bar.

Ga proeven van de lekkerste Oxfam-producten en ontmoet het geweldige vrijwilligersteam achter de winkel.

Vind alle info hier...

Online deelnemen

20190511 WFDT complimentje

Geen tijd om naar één van de activiteiten in Gent te gaan? Geen probleem!


Fair Trade Belgium roept op om je favoriete collega of beste vriend een complimentje te geven. Op hun website vind je een waaier aan leuke complimentjes, die je kan sturen via Facebook- of Twitter.