Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Week van de Fair Trade: dit is er te doen

20190902 Wvd FT omslag

Begin oktober organiseren we jaarlijks de Week van de Fair Trade. Voor 10 dagen is Gent dan helemaal in de ban van Eerlijk Handel. Onder het motto: ‘Gent, stad van de Fair Trade’, werken een brede groep partners samen om zoveel mogelijk inwoners te bereiken.

We trappen de Week van de Fair Trade af op de Groentenmarkt, met behulp van de OxVan. Kom de Oxfamvrijwilligers aanmoedigen op woensdag 2 oktober tussen 11u00 en 14u00.

Activiteiten

Insta_FFW

Ontdek de vernieuwde Fair Trade Walks

Met de Fair Food Walk, de Fair Fashion Walk en de Fair Boutique & Vintage Walk doorkruis je heel Gent op zoek naar tal van toffe, ethische en ecologisch verantwoorde adresjes. Speciaal voor de Week van de Fair Trade hebben we deze wandelkaarten geactualiseerd en opnieuw uitgebracht.

20191006 Wvd F Chery Faso

WORKSHOP NATUURLIJKE FAIR TRADE VERZORGINGSPRODUCTEN MAKEN [6 oktober]

In deze workshop gaan we aan de slag met herboriste Dominique Wittevrongel van Workshops Zilverschoon, en maken we op basis van karité een lippenbalsem, een all-round verzorgende bodylotion en een heerlijk zacht massageblokje dat smelt op je huid!

20191008 Wvd FT Vlomarkt

Vlömärkt - edition #7 [8 oktober]

De Vlömärkt, dé closet sale van de duurzame Ugent-studenten, is al toe aan haar 7e editie! Je kan er kleren aanbieden of gewoon komen snuisteren in de kleerkast van anderen.

20190902 Wvd FT ecomarkt

Ecomarkt [8 oktober]

Op 8 oktober wordt het UFO van 16u tot 18u30 voor alle studenten en personeelsleden opnieuw omgetoverd tot ‘the place to be’ voor alles wat met Duurzaamheid, Fairtrade en Tweedehands te maken heeft.

20191010 Wvd FT chocoladeproeverij

Chocolade proeverij [10 oktober]

Tijdens de Week van de Fair Trade strijden we voor een eerlijk inkomen voor onze cacaoboeren! Van 2 tot 12 oktober kan ook jij je stem laten horen. Dat kan bijvoorbeeld door op 10 oktober te komen proeven van eerlijke chocolade bij Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum.

Je ontdekt de zoete smaak, van (h)eerlijke chocolade.

20191010 Wvd FT Supergoods
20191010 Wvd FT greenwarrios

Filmvoorstelling 'Green Warriors Indonesia: The World's Most Polluted River' [10 oktober]

Green Warriors Indonesia: The World's Most Polluted River is een film over die de impact van de vervuiling van de Citarum-rivier in Indonesië onderzoekt. Een van de belangrijkste vervuilers is eigenlijk verborgen in onze kasten: de mode-industrie.

20190902 Wvd FT wereldwinkeldag

Wereldwinkeldag [12 oktober]

Op 12 oktober, Wereldwinkeldag, de traditionele afsluiter van de Week van de Fair Trade (2-12 oktober), kan je in alle Gentse Wereldwinkels een lege chocoladeverpakking van om het even welk merk, ruilen voor een gratis Bite to Fight-chocoladetablet van 200g.

Je kan er een reep komen ruilen en een postkaart versturen om de Belgische chocoladesector te helpen herinneren aan hun gemaakte engagementen binnen het Beyond Chocolatepartnership. Dat initiatief wil tegen 2030 alle in Belgische chocolade verwerkte cacao van boeren die een leefbaar inkomen verdienen laten komen.

Places to be?

2019 Event Bie Noe
20191002 Wvd FT Just Hazel

Sweatshop free Scrunchie Atelier [2 tot 12 oktober]

Maak een faire&bio scrunchie met leftover fabrics & met onze #bioandfair haargummies als basis! Homemade ice-tea & Faire Oxfam chipkes a volonté ter motivatie! (H)eerlijk toch?

Acties en kortingen

2019 Wvd FT Afternoon Snackpakket wvdft

Snoepen zonder schuldgevoel via Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum

Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum en Gent Fair Trade gingen op zoek naar de lekkerste en eerlijke snacks, en verzamelden die in één (h)eerlijke snackdoos. Fairtradelekkernijen in combinatie met lokaal fruit en kaas, dit is waarschijnlijk de meest verrukkelijke manier om deel te nemen aan de Week van de Fair Trade.

20191010 11 Wvd FT Elle et Gand2

Actie bij Elle et Gand [10 en 11 oktober]

Op 10 en 11 oktober geeft Elle Et Gand een speciale korting (van 10%) op haar ethische sjaals. Alle sjaals worden gemaakt via social entrepreneurschip. Julie Huysman ontwerp zelf deze sjaals, en laat ze breien in Colombia tegen een eerlijke verloning.

Lamuzette

Korting op alle fair trade merken bij L'AmuZette [2 tot 12 oktober]

In L'AmuZette kan je tijdens de week van de Fair Trade genieten van 10% korting op alle fair trade-merken (lederwaren van O My Bag, handgeweven manden van Hadithi, duurzame vis van Maria Organic en zelfs enkele designmerken zijn intussen fair trade!).

Daarnaast krijgt elke klant een gratis flesje fair trade-bier (Juste blond) bij aankoop van min. 25euro in onze winkel (geldig van 2 tem. 12/10).

2019 hotspot Curiosa co2

Zeg 'Fair Fashion Gent' bij Curiosa & Co, en word beloond! [2 tot 12 oktober]

Voor Week van de Fair Trade krijg je 10% korting op alles.

Bovendien word je in de watten gelegd als je 'Fair Fashion Gent' zegt bij het binnenkomen. Je krijgt een drankje van Gentse en faire Roomer of alcoholoze Nona en een gratis bedeltje.

Pietersbar-3

FAIRTRADEVERWENBORDJE IN DE PIETERSBAR [2 tot 12 oktober]

Laat je tijdens de Week van de Fair Trade verrassen door het 'verwenbordje fairtrade' bij de Pietersbar. Deze verborgen parel is gelegen op één van de mooiste plekjes van Gent. Elk excuus is dus goed genoeg om het te bezoeken, maar de Week van de Fair Trade maakt het helemaal af!

La-Fille-do-10

Ontvang een goodie bag bij La fille d'o [2 tot 12 oktober]

Voor de week van de fair trade krijgt elke klant die iets aankoopt een goodie bag voorzien met faire en/of lokale producten die aanleunen bij de filosofie van La Fille d'O.

Atelier-Watt

Ontvang de draak van Gent bij Atelier Watt [2 tot 12 oktober]

Bij Atelier Watt werken ze graag met restmateriaal. Speciaal voor de Week van de Fair Trade, ontvangt iedereen die langskomt de draak van Gent. Een origineel, lokaal ontworpen cadeautje, gemaakt van restmateriaal.

Woest2

Chocoladetaart en soep uit eerlijke handel bij WOEST [2 tot 12 oktober]

Bij WOEST worden alle leveranciers zorgvuldig uitgekozen. Ze kiezen voor biologisch desembrood van Compaan en koffie uit eerlijke handel van Oxfam Fair Trade. Speciaal voor de Week van de Fair Trade zetten ze een (h)eerlijke chocoladetaart op het menu, en soep met lokale groentjes.