Geniet van een eerlijk, duurzaam en creatief Pasen

Ook Pasen kan in stijl gevierd worden tijdens de lockdown. Ontdek hoe jij met je gezin of met z'n viertjes buiten in het zonnetje van het paasfeest kunt genieten. Wij bereiden je voor om een tweede duurzaam, eerlijk en creatief Pasen te vieren.

(foto header: Fleur-Couleur)

Bloemen

Rond de paasdagen kan je met bloemen het huis versieren. Wij geven uiteraard voorkeur aan lokale, duurzame en seizoensgebonden bloemen.

Paasbeste bloemen vind je in de webshops van Into The Wild en Blommm. Hun lokale en duurzame droogbloemen geven je vreugde doorheen het seizoen, naast hun duurzame prachtige verse boeketten.

Heb je liever bloemen die nog doorheen de hele lente je huis mogen decoreren, bezoek dan online Fleur-Couleur, een bloementeler in Landegem die een veld vol geuren en kleuren biologisch teelt voor een lokale afzet. Voor hun verse bloemen zal je nog even geduld moeten hebben, maar hun droogzolder hangt vol droogbloemen die jouw Pasen van felle kleuren kunnen voorzien.

(foto: Blommm)

Blommm 04

Versiering

Kleurrijke en plezierige paasversiering moet niet meer onderdoen aan de gezelligheid van kerstversiering. Decoreer op een duurzame manier het hele huis met bloemen, kippen, eitjes... Rond Pasen vind je in alle Kringwinkels een heus assortiment aan paasversiering die een nieuw stekje zoekt.

Om in de optimale paasstemming te komen, kan je ook jouw eigen versiering maken, er zijn zelfs heel veel knutselmogelijkheden te vinden voor jong en oud. Dat kan gemakkelijk met materialen die we in huis hebben liggen, trek je keukenkast open, rommel eens door het oud papier. Zelfs restjes stof en voeding kan je omtoveren tot prachtig paasversiering.

Je kan bijvoorbeeld eitjes op een natuurlijke wijze kleuren met food scraps of kruiden. Toiletrollen kan je het hele jaar door sparen om er knutselwerkjes van te maken. Je kan ze omtoveren tot lentekransen en paashaasjes. Als jouw eieren in een kartonnen bakje zat, dan kun je dat gebruiken om er kippen van te maken Doorzoek jouw materialen en ontdek wat je allemaal wel niet kunt maken, het internet staat boordevol leuke knutselideetjes!

Chocolade

Geen Pasen zonder chocolade, het smaakt natuurlijkerwijs nog veel beter als die op een eerlijke en duurzame manier gemaakt wordt. Deze vind je onder andere bij de Oxfam-Wereldwinkels, Fauve Chocolade en Ohne. Probeer dit jaar eens heerlijke, maar eerlijke en/of vegan chocolade! Meer tips rond het zoeken van deze chocolade zijn terug te vinden in ons paasartikel over chocolade.

Paasbrunch 2 be vegan

Eten op de Paastafel

Naast chocolade, kan je jouw duurzame paaspicknick nog met een hele reeks andere producten aanvullen. Thee, koffie, fruitsap, vruchtensap, limonade, schuimwijn, … Of je nu voor een paasontbijt, -brunch of -lunch gaat, bij elke maaltijd kan je genieten van een (h)eerlijk drankje!

De veelheid aan eerlijk en duurzaam eten moet hier zeker niet aan zwichten! Van fruit tot noten, van granen tot broodbeleg, van rijst tot quinoa… Met andere woorden, er is voor ieder wat wils en er is nooit genoeg.

Veel van deze producten kan je vinden op de webshop van Oxfam-Wereldwinkels, maar ze zijn ook vaak terug te vinden in supermarkten. Op de website van Fairtrade Belgium vind je terug welke producten waar te verkrijgen zijn. Je kan ook altijd eens een kijkje nemen bij de duurzame Hotspots op onze website vind je veel gemotiveerde ondernemers met een lekker en duurzaam aanbod.

Of probeer eens plantaardige alternatieven. Inspiratie voor gerechten kan je halen op de receptenpagina van BE Vegan.

Vind je dat naast dat groot aanbod aan duurzaam en fair trade producten een eitje niet mag ontbreken? Probeer dan zoveel mogelijk voor biologische eieren of vrije uitloopeieren te gaan.

(foto: paasbrunch van BE vegan)

Cadeautip

Geef jouw ouder(s) en/of grootouder(s) een take away paasbrunch cadeau in een van onze Hotspots. Op die manier sla je twee vliegen in één klap: jij (en jouw gezin) hebben samen met jouw ouders en/of grootouders iets leuks om naar uit te kijken en onze duurzame ondernemers krijgen wat steun in deze financieel lastige situatie. Genieten maar!


Bekijk zeker nog eens de huidige toestand en updates over de lockdownmaatregelen.

Gent Fair Trade wenst je alvast een fijn en fair Pasen toe!

Interessant artikel? Vertel het voort!