Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

EHES - Eerste Hulp bij ExamenStress

20200110 Examens

Nagelbijten, lange nachten, plannen, herplannen, herplannen, herplannen... We kennen het. Hierbij enkele (duurzame) examentips.

Sustainable ( & Healthy) Take Aways in Ghent

20200110 Eten

Tijd en zin om te koken schiet er vaak tussen. Gelukkig zijn er in Gent veel plekken waar je eten kan gaan afhalen, of zelfs laten leveren.

 1. Lekker Gec
  Bij Lekker Gec kan je elke dag je langs gaan voor een gezond en biologisch buffet. Je betaalt er naar het gewicht, dus geen voedseloverschotten daar.
 2. Greenway
  Greenway is ondertussen wereldberoemd (althans in België). Ze bereiden (h)eerlijke, vegetarische en veganistische schotels, wraps en burgers. Je kan er je eten gaan afhalen, of zelfs laten leveren via Deliveroo.
 3. Sordo
  De sympathieke man achter Sordo is maar één van de redenen om er heen te gaan. Hier kan je elke dag kiezen uit drie of vier soorten vers gemaakte soep. Als je het potje opnieuw meebrengt, krijg je bovendien korting.
 4. Tasty World
  Met Tasty World zit je helemaal goed voor gezonde, vegetarische en veganistische burgers. Het is één van de oudste vegetarische restaurants van Gent, en toch blijft het aanbod verbazen. Je kan ter plaatsen eten, afhalen of zelfs laten leveren met Deliveroo.
 5. Le Petit Botanique
  Dit charmante, duurzame restaurantje in het hartje van Gent biedt elke dag één dagmenu, soep, een salade bar en spaghetti aan, steeds met een vegetarische optie, en een extraatje op Donderdag Veggiedag. Ook bij Le Petit Botanique kan je je maaltijd meenemen.
20200110 examens koffie

Een bakje troost of een vloeibare knuffel

Wat kan een blokdag toch eenzaam zijn. Wat ons altijd helpt op een eenzame, koude winterdag, is een heerlijk, warme kop thee of koffie. Er zijn verschillende plaatsen in Gent waar je lekkere en duurzame thee en koffie kan vinden: Akker & Ambacht, de Oxfam Wereldwinkels, Simon Lévelt en ongeveer alle natuurvoedingswinkels.

Onze tip: Chaithee met een wolkje warme melk... hmmm, of een stevige Oxfam zwarte thee of highland koffie om wakker te worden.

Natuur-en-milieucentrum-De-Bourgoyen3

Haal geregeld een frisse neus op

Een (korte) wandeling kan wonderen doen voor je concentratie en om alle kennis te verwerken. Er zijn 150 parken en plekjes in Gent waar je even tot rust kan komen. Sommigen ervan zijn echt verborgen plekjes in Gent. Hier kan je een volledig overzicht vinden.

Heb je nood aan een langere wandeling? Ga dan zeker een keer langs in het gebied Bourgoyen-Ossemeersen. Een natuurgebied op 15 minuutjes fietsen van de korenmarkt. In het bezoekerscentrum kan je nadien nog een duurzaam drankje drinken ten voordele van Natuurpunt.

2019 Wvd FT Afternoon Snackpakket wvdft

Snack your way to success

Blokken, dat is studeren-snacken-studeren-eten-studeren-koffie-studeren-slapen... en wij zeggen altijd: "wie niet snackt, niet wint". Ok, het is misschien meer verantwoord om een gezonde maaltijd aan te bevelen, maar toch. De Fairtradesector is meester in lekkere tussendoortjes: chocolade, sapjes, nougat, mangorepen, sesambars, chips...

Spring tijdens een pauze een keer binnen in één van de winkels uit onze hotspotlijst, en neem een grote rugzak mee, want daar stel je de ultieme overlevingskit samen voor de blok.

Lush

Laat de kennis weken

Even uw hersenen op 0 zetten, en genieten van een zalige douche of bad (ja, voor één keer mag het), en laat de informatie inweken in je hoofd. "Wakke kennis blijft langer hangen, " hebben we zonet verzonnen. Dus neem hier tijd voor.

Bij Lush vind je een heel gamma aan duurzame bad- en doucheproducten die je helpen om even helemaal tot rust te komen.