Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

(Her)beleef het Fair Fashion Fest

FB event banner herbeleef1

Het Fair Fashion Fest 2020 zit er helaas op. Maar dat wil niet zeggen dat jij er ook mee moet stoppen! We kunnen nog een tal van zaken doen om ons steentje bij te dragen en voor de broodnodige verandering in de modesector te zorgen. Hieronder alvast enkele tips.

We are Fashion Revolution.

Eerlijke modemarkt

FF Fgent 52 of 150

Ben je opzoek naar de nieuwste fairtrade en ecologische collectie? Neem een kijkje op onze eerlijke modemarkt. Je komt meer te weten over wie de ondernemers zijn, wat hen uniek maakt in deze sector, waarom ze inzetten op fairtrade en duurzaam materiaal en tot slot geven ze ieder van jullie nog een boodschap of tip mee.

Doe mee aan de Fair Fashion Challenges!

Fien Frankli

De Fair Fashion Challenges zijn er voor iedereen die werk willen maken van eerlijke mode. Ga samen met Fien en Frankli op zoek naar het verhaal achter jouw kleding en geef mee met ons aan dat de beweging groeit, wat een belangrijk signaal vormt naar de kledingindustrie.

DE CHALLENGES

  • Challenge 1: Weigh Your Waste

Maak een foto of filmpje van jouw gok: hoeveel textiel(afval) denk jij dat een gemiddelde Belg jaarlijks in de vuilbak smijt?

  • Challenge 2: Who Made My Clothes

Vraag samen met Fien: #Whomademyclothes, ofwel 'Wie maakt mijn kleren?'. Deze internationale social mediacampagne vraagt bedrijven om transparant te communiceren over hun productieketen.

  • Challenge 3: Time's Up!

Hoe lukt het jou om het FFF-logo stikken, naaien of prikken in één minuut? Download hier het logo, en test hoeveel werk jij zou afleveren. Ben jij je 0.007 eurocent* waard?

*Het maandloon van een kledingarbeider in Bangladesh is 83,73 euro, dat is nog geen eurocent per minuut.

Time jezelf en neem een foto van het resultaat, of maak er een filmpje van en deel dit op jouw Facebook of Instagrampagina.

Zou het jouw lukken om 120 overhemden of spijkerbroeken per uur te stikken, zoals Shila Begum dat moest?

WAT KAN JE WINNEN?

Doe voor het einde van het jaar (31 december 2020) mee met de Fair Fashion Challenges en je krijgt een totebag van het Fair Fashion Fest, gevuld met enkele Fair Fashion essentials.

Bovendien verloten we honderden euro's aan shoptegoed bij onze Fair Fashion-pioniers, onder de deelnemers.

Het Oxfamspel

Oxfam game

Oxfam Wereldwinkel Gent-Centrum ontwikkelde een interactief spel waarbij je de kleren die je hier in de winkel koopt volgt op hun reis rond de wereld. Je leert onderweg hoe je kleren gemaakt worden, wie ze maakt, waar en onder welke omstandigheden.

Zet je achter je tablet of laptop met het geluid aan en ontdek hoeveel jij al weet van eerlijke mode.

Een deeltje van het Fair Fashion Fest gemist? Herbekijk het hier

FB event banner zelf

Het kan gebeuren, je komt terug van je werk en tegen dat je iets gegeten hebt is je favoriete Fair Fashion Fest al van start gegaan. Gelukkig is alles opgenomen en kan je van elke dag het volledige programma herbekijken op https://www.facebook.com/gentfairtrade/videos.

Wil je dus Christophe in gesprek horen gaan met internationale modepioniers zoals Bego Demir, Luciana Duarte, Sarah Ditty of Kalpona Akter? Heb jij één of meerdere van onze livepanels gemist of wil je rustig één van onze vele Small Talks (her)bekijken? Het kan dus via onderstaande link.