Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Slow Fashion Forward: het duurzaam modemagazine van Gent

200701 SD F Bpost 500x300

Met trots kondigen we de eerste editie van het Gentse duurzame modemagazine Slow Fashion Forward aan.

Dit tweejaarlijks modemagazine is dé gids voor duurzame shoppers om hun weg te banen door de Gentse binnenstad, en het uithangbord van het Fair Fashion-luik van onze campagne.

Van gids naar magazine

De long time volgers van Gent Fair Trade zullen ongetwijfeld denken: Slow Fashion Forward, nieuw?

Helemaal juist, de eerste editie van Slow Fashion Forward werd reeds in 2015 uitgegeven en werd viermaal geüpdatet en opnieuw uitgegeven. Het format van de voormalige ‘Inspiratiegids voor Duurzame Alternatieven’ was echter aan vernieuwing toe.

De inspiratiegids focuste op de duurzame kledingmerken, en waar je die kon vinden in Gent.

Deze focus was een goede keuze op het moment dat er nog relatief weinig merken te vinden waren in Gent, om op die manier de diversiteit aan keuze in de kijker te zetten. Deze realiteit is veranderd (hip hoi!). We hebben veel meer duurzame ondernemers en een veel gevarieerder aanbod dan 5 jaar geleden in onze geëngageerde stad. Bovendien is het aanbod ook beter verzameld. Onze laatste gids (uitgegeven in april 2018) telde daardoor meer dan 100 pagina’s.

Een luchtig modemagazine

Om die reden stelden we een team van journalisten (Sarah Vandoorne & Kaja Verbeke) en grafisch vormgevers (Hadewych Becuwe en Sarah Dewitte) aan om het format te vernieuwen, met als doel een luchtig, enthousiasmerend en Gents format uitdenken.

We zijn bijzonder trots op het resultaat: een Gents modemagazine met artikels, adresjes en tips, dat aantrekkelijk is voor iedereen die interesse heeft in mode en textiel.

Instagrampost vierkant2

Waar vind je een editie?

In de komende weken kan je het magazine exclusief krijgen bij volgende ondernemers:

Wil jij graag ons magazine helpen verspreiden?

Het magazine is ideaal voor iedereen die zot is van duurzaamheid en mode. Wil jij het magazine aanbieden aan jouw klanten, studenten, vrienden?

Aarzel niet om contact op te nemen!