Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Week van de Fair Trade 2022: Acties, evenementen en kortingen in Gent

Wvd FT 2022 banner website

Begin oktober organiseren we jaarlijks de Week van de Fair Trade. Voor 10 dagen is Gent dan helemaal in de ban van Eerlijk Handel. Onder het motto: ‘Gent, stad van de Fair Trade’, zetten we acties en evenementen op doorheen onze mooie stad.

Activiteiten en initiatieven

Baristas komaf koffie

We trappen de Week van de Fair Trade af met Komaf Koffie. Komaf Koffie is één jaar, en daarom trakteren wij.

één jaar geleden startten we met het ambitieuze Komaf Koffie-project. Sinds oktober 2021 volgden verschillende groepen Gentenaars met een vlucht- of migratieverleden een intensieve opleiding tot professionele barista. Zij schonken honderden liters koffie en voerden ontelbaar koffiekletsjes met evenveel Gentenaars.

Doorheen de Week van de Fair Trade zetten we Komaf Koffie dan ook graag in de kijker. Heb jij nog niet de kans gehad om een koffietje te drinken of een babbeltje te slaan met onze barista's? Grijp dan je kans op één van volgende momenten:

  • 6 oktober - 10u30 tot 14u30 - Stadshal in het centrum van Gent (gratis koffie)
  • 7 oktober - 12u30 tot 13u30 - Trefdag FairTradeGemeente (inschrijven verplicht)
  • 10 tot en met 14 oktober - hele dag - faculteiten Ugent (wordt nog specifieker aangekondigd)

Volg Komaf Koffie op instagram of Facebook om te ontdekken op welke locaties de barista's aan de slag zullen gaan.

Schattenjacht Banner1

Doe de Fairste Zoektocht en win een jaar chocolade of koffie

Als je goed zoekt, dan vind je van 5 tot en met 15 oktober doorheen de stad raamstickers die je leiden naar een uitdaging. Doe je de uitdagingen, dan maak je kans op een geweldige prijs: een jaarvoorraad chocolade of koffie.

Lees meer...

Wvd FT OWW

Oxfam Wereldwinkels in Gent verwennen je

  • Bij Oxfam Wereldwinkel in Wondelgem kan je 10 dagen lang proeven van een Virgin mojito en gevulde dadels met chocolade.
  • Bij Oxfam Wereldwinkel in Mariakerke kan je op zaterdag 15 oktober genieten van een koffietasting,
    een proefstand van vis en witte wijn. Zij serveren de eerste fairtrade tonijn met de sesamcrackers van yespers en een keuze van frisse witte fairtrade wijn. Dat alles met fijne live muzikale omlijsting door ‘Les Chanchards’.
  • Bij Oxfam Wereldwinkel in het centrum kan je op zaterdag 15 oktober terecht voor een informatieve winkeldag. Je kan meer uitleg krijgen over de campagne van Oxfam, meedoen met onze educatieve spellen en proeven van onze lekkere koffie. Intussen kan je jouw bijdrage doen in onze strijd tegen klimaatonrechtvaardigheid door te kiezen voor eerlijke producten.

Alle Wereldwinkels voeren 10 dagen lang actie voor rechtvaardige klimaatoplossingen voor zowel het milieu als de mens. Je kan hun oproep mee onderschrijven via de klimaatpetitie.

Je krijgt bovendien vele kortingen. Zo ontvang je bij aankoop van 4 pakjes koffie (250g) of 1kg een mooie shopper 'Save the planet, it's the only one with coffee'.

(Foto: Ilke Goddemaer)

2019 hotspot Chéry Faso1

Fair, Fresh & Food [9 oktober]

Chéry Faso organiseert voor het eerste het unieke 'Fair, Fresh & Food' event, temidden van de uitgestrekte velden en kruidentuinen in het mooie Lievegem. Tijdens dit evenement kan je deelnemen aan workshops rond het maken van deo en parfum, genieten van (h)eerlijke Afrikaanse Soulfood en snuisteren op een marktje met verzorgingsproducten.

Bezoek de website...

2021 HMC

Eerlijke kortingen bij Happy Monster Club [5-15 oktober]

Happy Monster Club ontwerpt en verkoopt allerhande producten voor kinderen en de allerkleinsten. De producten zijn van duurzame materialen en volledig zelf ontworpen.

Tijdens de week van de Fair Trade kan je bij Happy Monster Club genieten van kortingen op al de Fairtrade t-shirts en body’s in de webshop. Daarnaast krijg je bij een bestelling vanaf €40 een gratis Fairtrade totebag cadeau.

Bezoek de website...

Open Studio bij Ida & Volta (14 & 15 oktober)

Ida & Volta is een high end ethisch kledingmerk met oog voor mens, dier en planeet. Ze ontwerpen tijdloze en unieke kledij die comfortabele elegantie uitstraalt.

Op vrijdag 14 oktober (17u-21u) en zaterdag 15 oktober (10u-18u) organiseren zij een Open Studio. Zo kan jij de collectie ontdekken en kledingstukken passen.

Bovendien krijg je zo de kans om jouw maten te laten opnemen voor eventuele bestellingen en een pre-order plaatsen voor bepaalde stuks die nog moeten in productie gaan. Stuks die in stock zijn, kunnen ineens aangekocht worden indien de maat goed zit.

Wil je iets bestellen tijdens de Week van de Fair Trade (zowel online als in de studio)? Dan krijg je er een gratis Belgisch linnen handdoek bij.

Locatie: Braemstraat 19 - 9050 Gentbrugge

2021 Good Wool Story

Good Wool Story helpt je jouw wollen kleding onderhouden (5-15 oktober)

Speciaal voor de Week van de Fair Trade, krijg je bij aankoop van een Fair Trade plaid van Good Wool Story, gratis een cederhouten onderhoudskam voor wol.

Bezoek de website...