Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Week van de Fair Trade: Zet jij een actie op?

Wvd FT

Van 7 oktober tot 17 oktober 2020 is het de Week van de Fair Trade. Dit is een jaarlijkse campagne die fair trade en fairtradeproducten tien dagen lang op een originele manier in de kijker plaatst in heel België. Doe jij mee? Wij kunnen hier in België echt een verschil maken voor de producenten in het Globale Zuiden. Ook in Gent denken wij er zo over en ook hier zal men gedurende deze tien dagen helemaal in de ban zijn van Eerlijke Handel! Onder het motto: ‘Gent, stad van de Fair Trade’, werken een brede groep partners samen om zoveel mogelijk inwoners te bereiken.

Ontdek de Fair Trade Walks en doorkruis heel Gent aan de hand van de wandelkaarten op zoek naar tal van toffe, ethische en ecologisch verantwoorde adresjes. Onze Fair Trade walks hebben we geactualiseerd. Of spring eens binnen in één van onze hotspots.

Hou zeker onze Facebook- en Instagrampagina in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn van alle activiteiten.

Eet Fair en Lokaal, Verander de Wereld

Handel is een krachtige hefboom voor ontwikkeling van boeren, zowel bij ons als in het Globale Zuiden. Maar enkel als producenten een eerlijke kans krijgen op de internationale markt. En daar wringt voor boeren vaak het schoentje.

Gent trekt ten strijde voor lokale, duurzame en faire voeding. Dat wordt dan ook de slagzin voor de Week van de Fair Trade in 2020.

Zelf een activiteit opzetten? Laat het ons weten!

Ben jij van plan of heb jij zin om zelf een initiatief op te zetten voor de Week van de Fair Trade? Laat het ons zeker weten, want samen maken we meer lawaai!

Ook vorig jaar zetten een aantal ondernemers een eigen actie/activiteit op tijdens de Week van de Fair Trade; van een kleine attentie aan de klanten, tot een filmvertoning en een meet & greet!

De Week van de Fair Trade is een initiatief van de Belgische ontwikkelingssamenwerking