Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Zomerliefkermis en Kapel Petit slepen nieuw fairtradelabel in de wacht

Fair Trade Feestplein banner 6

https://persruimte.stad.gent/2...[Persbericht]

Het nieuwe, Gentse label ‘Fair Trade Feestplein’ gaat naar festivals en evenementen die fairtradeproducten aanbieden. De Zomerliefkermis en Kapel Petit, die beide dit weekend van start gaan, hebben als eerste het label in de wacht gesleept.

Het nieuwe label 'Fair Trade Feestplein' is een initiatief van de Stad Gent en de Gentse Oxfam Wereldwinkels. Het label is een erkenning voor festivals en evenementen die minstens twee soorten fairtradeproducten aanbieden en daar ook actief over communiceren. Organisatoren die het label in de wacht slepen, kunnen rekenen op extra promotie.

"Met het nieuwe label 'Fair Trade Feestplein' willen we organisatoren van festivals en evenementen aanmoedigen om fairtradeproducten aan te bieden. Lokaal engagement kan bijdragen aan mondiale solidariteit.", Hafsa El-Bazioui, schepen van Internationale Solidariteit

De eerste twee labels gaan naar de Zomerliefkermis in Mariakerke, het evenement dat dit weekend het Gentse kermissenseizoen op gang trapt, en naar Kapel Petit in Drongen, de plek waar Drongenaars vanaf zaterdag samenkomen voor activiteiten, muziek, markten en meer.

De eerste twee labels gaan naar dein Mariakerke, het evenement dat dit weekend het Gentse kermissenseizoen op gang trapt, en naar Kapel Petit in Drongen, de plek waar Drongenaars vanaf zaterdag samenkomen voor activiteiten, muziek, markten en meer.

"Als stadskermis gaan we voor duurzaamheid, en fair trade hoort daar bij. We hebben dan ook niet geaarzeld om ons steentje bij te dragen en ook fairtradeproducten aan te bieden." Organisatoren ’t Zomerlief

Lees hier het persbericht van de Stad Gent

Banner pssht

Coming up - 13 mei - PSsHT-festival

Na Zomerliefkermis en Petit Kapel krijgt ook het PSsHT-festival de Fair Trade Feestpleintitel. Dit festival wordt dé plek waar babbels, gezelligheid en cultuur samen komen in Gent, dit jaar. De lijm van dit festival: de geweldige baristas van Komaf Koffie en hun Fairtradekoffie.