Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Hot, hot, hot... hier vind je verfrissing tijdens de Gentse Feesten ☀️☀️☀️

Als de temperatuur de hoogte in schiet, en het zijn Gentse Feesten, dan zit er niets anders op dan verkoeling te gaan zoeken. Gelukkig zijn we verwend in Gent, waar je faire en ecologische, verkoelende drankjes kan krijgen.

Dicht bij de feesten, in het centrum van Gent

2090723 artikel GF just hazel

Verhuisd, maar nog steeds even fris: Just Hazel

Het geweldige trio van Just Hazel heeft niet stil gezeten in de voorbije weken. Sinds 13 juli vind je hun hazelicious drankjes en duurzame mode in hun vernieuwde zaak in de Burgstraat.

Speciaal voor de Gentse Feesten hebben ze bovendien een Hazelicious Spritz Bar geopend.

2090723 artikel GF tastyworld

Nog steeds op dezelfde plek, maar ook volledig opgefrist: Tasty World

Niet enkel Just Hazel zit in het nieuw. Ook Tasty World, sinds jaar en dag een vaste waarde voor Gentse Veggies, zit in een nieuw jasje.

Het kleine terrasje van de Tasty World, pal in het centrum van Gent, is de ideale plek om tussen het feesten door even te bekomen met een bio smoothie of drankje.

2019 hotspot sordo6

Hmmm.. Gazpacho bij Soepbar Sordo

Bij Christophe van Soepbar Sordo is de soep altijd geweldig, dat kunnen we uit eigen ervaring bevestigen.

Als je al bij Sordo bent geweest, weten we zeker dat je meer dan één keer ging. Deze kleine, gezellige soepbar in de Lange Steenstraat is echt een pareltje!

Speciaal voor de zomer maakt Christophe dagelijks één of twee soorten verse Gazpacho. Dit is zonder twijfel het meest verfrissende soepje dat je kan vinden in Gent.

Simon-Says2

Op het zomerse terras van Simon Says

De kronkelende straatjes van het Patershol zijn een geweldige ervaring om door te kuieren, zeker ook tijdens de Gentse Feesten. En wanneer je al die schoonheid hebt opgenomen, is koffiebar Simon Says daar om je te voorzien van (h)eerlijke koffie en taart.

Met dit goede weer is het terras van Simon Says ongetwijfeld één van de beste plaatsjes om te zitten in Gent.

Multatuli

Zalig aan het water bij Multatuli

Bij Multatuli vind je een plaatsje dicht bij het frisse water van de Leie. Het is een mooi restaurant dat al jaren een (h)eerlijk aanbod op de kaart heeft staan.

Bovendien werkt ook de keuken met biologische en / of fairtrade producten.

Bij het warme weer kan je bij Multatuli gaan genieten van zalige, artisanaal bereide ijscrème.

Al aan het watertanden? Wij ook!

Of zoek een beetje rust en koelte buiten het stadscentrum...

De Gentse Feesten zijn plezant (of vree wijs), maar af en toe het drukke stadscentrum links laten liggen, kan toch ook deugd doen.

Er zijn veel leuke plekjes die je kan opzoeken, waar biologische en/of fairtrade drankjes op het menu staan:

  • JOINT Dokkaffee: Dichter bij het water kom je niet. Deze bar op een boot is elke dag van de Gentse Feesten open vanaf 11u30.
  • Café Congé: Het hartje van de Brugse Poort is een feestelijke plek sinds Café Congé er plaats heeft genomen. Het terras gaat over in een pleintje met een paar bomen, die enorm populair zijn met dit weer.
  • Treck Hostel: Deze verborgen parel aan de Groendreef brengt local en global bij elkaar. Het is unieke, gezellige plek, met een (h)eerlijk aanbod in de bar.
  • Vooruit: Het mag dan wel een vaste waarde zijn in Gent, de Vooruit is altijd de moeite. Ze hebben by far het meest uitgebreide Fairtrade-aanbod in Gent, en hun zonnige terras is simpelweg geweldig.
  • Villa Ooievaar: In Villa Ooievaar vind je fantastische maaltijden en drankjes. Het hele aanbod is sociaal en lokaal. Zo krijg je een warm gevoel zonder dat je in de zon moet zitten ;)
  • Pietersbar: Deze bar is echt een goed bewaard geheim. Ze zitten in de prachtige Sint Pietersabdij en het eethuis is doordrongen van mooie principes. Echt een aanrader!
  • Trafiek: Bij Trafiek is het altijd feest. Het terras bevindt zich in het prachtige Pierkespark, waar de kleurrijke mozaïek, in combinatie met deze temperaturen je bijna doet geloven dat je je ergens aan de mediterraanse zee bevindt.
  • WOEST: De Brugse Poort heeft een paar pareltjes om lekker en fair te eten, maar van de tapas bij WOEST worden wij altijd WILD. Zeker bij dit weer.
  • Lekker Gec: Het bio-vegetarisch restaurant Lekker Gec is tot in de details ecologisch en fair. Wil je lekker, gezond en mens- en planeetvriendelijk eten, dan is dit echt de plek om naartoe te gaan!