Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Nood aan die Gentse ervaring? Bij deze ondernemers kan je terecht!

Onze Gentse ondernemers blijven doorgaan! Ontdek hier hoe ze uitpakken met leuke, lokale en vernieuwende initiatieven

(H)eerlijk tafelen

Take Away Hotspots

Bokaal

Lokaal in een Bokaal!

Geniet nu van heerlijke stoofpotten, curry’s, passasata’s, spreads, salades, ovenschalen en nog zoveel meer allemaal verpakt in bokalen of ovenschalen met leeggoed. Neem zeker eens een kijkje op hun website lokaal.gent of breng een bezoekje tussen 11u en 19u van woensdag tot en met zaterdag.

Oohja, Bokaal heeft nu ook T-shirts in samenwerking met Camping Penrose, een Gentse zeefdrukkerij, om het helemaal lokaal te houden.

Akker & Ambacht

Akker & Ambacht blijft jullie graag verwelkomen in hun winkel in de Brugse Poort. Om er nog eens een koffietje te drinken zullen we nog een beetje moeten wachten, maar hun aanbod aan ecologisch verantwoorde of duurzame producten blijft zeer uitlopend!

Café Congé

Bestel voor donderdagnacht 12u en haal uw verse maaltijd vrijdag op tussen 17u en 20u. Eventjes opwarmen en smullen maar!

Voor te bestellen stuur je een mailtje naar CONGETKW@GMAIL.COM

Compaan

Bij Compaan kan je nog altijd terecht voor catering op maat, (h)eerlijke bio-desembrood of lekkere maaltijden. Geen zin om er zelf om te gaan? Vanaf vandaag kan je Compaan ook vinden op de Uber Eats App!

Frituur Tartaar

Frituur Tartaar blijft open! Elke dag van de week kan je hier in de middag en in de avond genieten van hun huisgemaakte vegan en veggie snacks. Nog dorst? Probeer dan zeker eens hun fairtradedrankjes! Bestellen lukt via www.frituurtartaar.be of door ‘frituurtartaar’ te downloaden in de appstore.

Greenway

Kan je niet wachten om terug een vegetarische of veganistische burger te eten? Bestel je burger via Deliveroo, Ubereats of Takeaway.com.

Lekker Gec

Elke week een nieuw afhaalmenu? Lekker Gec!

Heeft u niet besteld? Geen probleem! Spontaan binnenlopen zonder bestelling mag ook altijd. Lekker Gec bedient u graag van dinsdag t.em. vrijdag tussen 16u en 19u. U kunt hun menu vinden op de site of facebookpagina.

Lousbergmarkt

Goed Nieuws! De Bergen is terug van weggeweest! Buiten het bestaande aanbod kan je hier nu ook lekkers voor thuis bestellen, hou dus zeker hun krijtbord en facebookpagina in de gaten want elke week zal er iets nieuws op verschijnen. Afhalen kan de dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Niets besteld? De Bergen maakt altijd iets extra voor de late beslissers.

Rooftop Gaston

Een lange week achter de rug? Zin in een maaltijd op grootmoeders wijze? Haal elke vrijdagavond je bestelling op of laat het thuis leveren door de Bobonne van Gaston. Geniet nu ook bij elke ophaling of levering van 2 heerlijk gratis Rendez-Vous biertjes, zodat we zeker niet verleren om samen te klinken.

Simon Says

Simon Says is elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag open voor take away. Haal hier tussen 10u en 13u uw ontbijt, lunch, koffie, thee of gebak op om de dag goed te beginnen.

Soepbar Sordo

Bij Soepbar Sordo kan je nog altijd terecht voor je soep, belegde broodjes en lekkere hapjes af te halen. Sordo blijft open van 11u30 tot 14u op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Ga er eens langs en je ontdekt meteen één van de gezelligste zaken van Gent.

Sundance Kit

Sudance Kit kan je nog steeds vinden bij Ohne of bestellen via localfoodworks.eu.

Tasty World

Artisanale keuken en een groot vegan assortiment? Dat vind je bij Tasty World. Laat het thuis leveren of ga het zelf afhalen in hun winkel.

Trafiek

Deuren dicht, maar vensters open!

Voor iedereen die het beu is in zijn kot te zitten of gewoon nood heeft aan een praatje, de mensen van Trafiek staan elke woensdag en vrijdag klaar aan hun raam voor een babbel.

Villa Ooievaar

De soepronde mogen ze momenteel niet meer doen maar heb je toch zin in een betaalbare soep en/of maaltijd gemaakt van verse, lokale producten? Villa Ooievaar komt deze met een glimlach brengen tot bij u thuis. Bestellen kan steeds tot de dag ervoor 18u30.

Vooruit Café

Uitstellingen en events zijn dan wel geannuleerd, maar neem toch zeker eens een kijkje op vooruit.be voor hun online events.

WOEST

WOEST is woest jullie niet te mogen ontvangen maar doen er alles aan om hetzelfde gevoel tot bij jullie thuis te krijgen. Neem een kijkje op hun website en breng een stukje woestigheid in huis.

Enchanté Café

Logo transparent

Enchanté Café

Enchanté is een netwerk van hartelijke handelaars & burgers die kleine diensten aanbieden aan eender wie er nood aan heeft. Van een glas water of een kop koffie tot toneelvoorstellingen of een plek om even uit te rusten. Kleine daad, groot gebaar!

Je kan uitgestelde drankjes, koffies, maaltijden, desserts en nog zoveel meer bestellen via enchantecafe.be of in één van deze vele Gentse Fair Trade Hotspots:

  • Vooruit Café
  • Oxfam wereldwinkel Gent - centrum
  • Lokaal/Bokaal
  • Frituur Tartaar
  • Soepbar Sordo
  • Cooremetershuys
  • ENTR
  • Lekker Gec
  • Toreke
  • Woest
  • Bij De Vieze Gasten
  • Cafe Conge
  • Akker en Ambacht
  • De Koer
  • Yak & Yeti
  • Treck Hostel

Koop je cadeautjes voor de feestdagen lokaal bij deze Gentse ondernemers

Swishing

Cliché

Niet zeker van de maat? Twijfel je over de kleur? Probeer dan Cliché hun tryathome-formule en wees zeker van je aankoop. Bovendien geniet je nu van gratis levering in de regio Gent. Meer info op cliche-gent.com

Curiosa & co

Curiosa & co blijven hun handgemaakte, eerlijke en betaalbare hebbedingen beschikbaar stellen voor jullie via instagram.com/curiosaco

Neem ook een kijkje op gentsekoop.be of hun instagrampagina intagram.com/gentsekoop en mooi initiatief van Curiosa & co, Boekhandel De Kaft, TheHideGent, en Funni Retro Gent waar ze kleine Gentse handelaars de kans geven hun zaak en leven te delen.

Yak & Yeti - Women & children

Ga voor eerlijk en natuurlijk en bestel op fairlytradeclothing.com. Zo blijf je Yak & Yeti hun medewerkers in Nepal een eerlijk loon en goede werkomstandigheden garanderen. Online bestellingen worden gratis verzonden over heel België.

Good Wool Story

Terwijl we wachten tot hun pop-up winkel in The Box (Nederkouter 11) weer open mag kan je steeds bestelllen via hun website goodwoolstory.com.

Jewellerydesign Marie-Bénédicte

Bij Marié-Bénédicte bestel of laat je je juwelen maken van fairtrade of gerecycleerd goud. Ga naar onlineshop.mariebenedicte.com en krijg bij elke bestelling een gratis skincare pakket.

Just Hazel

Just Hazel heeft een gloednieuw concept "HAZEL AAN HUIS". Plaats de artikelen die je leuk vind op justhazel.be in je winkelmandje en kies bij de verzendopties voor Hazel_Aan_Huis. Je betaalt pas na levering en enkel voor de stukken die je wilt houden!

Just Hazel levert nu ook gratis binnen Gent voor aankopen van meer dan 25 euro.

La fille d'O

Alle verzendingen van La fille d'O zijn gratis tot ze hun winkels weer mogen opendoen. Hun volledige aanbod vind je op lafilledo.com.

Let's LousArt

Nu Let's LousArt geen markten meer mag organiseren hebben ze een facebookpagina 'lokaal gemaakt' opgericht. Hier kan iedereen zijn of haar handgemaakte lokale producten promoten (en verkopen).

Marie & Modest

Bij Marie & Modest bestel je meerdere maten en stuur je terug wat niet past. Geen miskopen meer dus.

Marie's Fairtrade Shop

Blijf de vrouwen in Latijns Amerika ondersteunen door te bestellen op mariesfairtradeshop.be. Haar aanbod loopt van mooie fairtrade accessoires tot ecologisch textiel uit verschillende landen in Latijns Amerika.

SLOW

Vergeten hoe het voelt om in een winkel rond te lopen? Bij SLOW kan je de winkel een uur helemaal voor jezelf afhuren. Maak je afspraak op slow.gent/afspraak.

Swishing

Omdat Swishing al lang geen evenementen heeft kunnen organiseren, stellen ze hun netwerk open zodat om jullie coole spullen tweedehands te laten verkopen & aankopen. Meer info vind je op hun facebookpagina.

Walk The Line

Walk The Line is terug met dorpelshop! Bestel één of meerdere modellen in één of meerdere maten en laat ze op zaterdag tot bij uw thuis brengen. Wanneer je klaar bent met passen betaal je enkel diegene die je wilt houden, leuk toch?

Ook volgende winkels hebben met pijn in het hart hun deuren moeten sluiten om het virus een halt toe te roepen, maar geen vrees. Je kan het allemaal tot bij u laten komen of ophalen in de winkel via deze links:

- Ebbengoud

- Fair Eco Fashion

- GHENTSOME

- GOEDvandoen

- Cooremetershuys

- Ida & Volta

- Jean de Gand

- Marjan Storme

- Mayenne Nelen

- Mr Manchette

- Studio AMA

- Supergoods

- Va-Tout

- Vaude

Oxfam Wereldwinkels

Oxfam week van de vrijwilliger 2020 2

In bijzondere tijden, gelden bijzonder maatregelen. Sommige wereldwinkels namen een moeilijke beslissing en sloten hun winkel of pasten de werking en openingsuren aan. Dit om de veiligheid van de klanten en winkeliers te waarborgen

Informeer je bij jouw lokale wereldwinkel om te kijken hoe zij het aanpakken: www.oxfamwereldwinkels.be/winkels/

Wil je de wereldwinkels blijven steunen in deze moeilijke tijden? Dan kan dat door te shoppen (online of in de shop), door een geschenkencheque te geven aan iemand of door hun partnerfonds te steunen.

Mooi, gezond, lokaal en Fair Trade? Dit kan bij deze Gentse hotspots!

Lush

Adama

Adama betekent niet voor niets "Aarde" in het Hebreeuws, alle mogelijke ingrediënten worden aangekocht rechtstreeks bij de boer of de producent. Yacintah staat ervoor garant dat alle zeepjes ambachtelijk gemaakt worden en stuk voor stuk uniek zijn, zelfs de verpakking is uniek! Bestellen kan je via adamazeep.com.

Chéry Faso

Koop je bij Chéry Faso, dan koop je niet voor alleen voor jezelf. Door de oogst van de karitéboom met ons te delen, verwerven vrouwen in Burkina Faso een eigen inkomen en een grotere onafhankelijkheid.

Koop je zepen, etherische oliën, boter, parfums of cadeauboxen aan eerlijke prijzen op hun webshop.

Lush

Voor de echte Lushies onder ons blijft Lush klaar staan voor jullie! Je kan van dinsdag tot en met zaterdag tussen 11u en 18u shoppen bij de kiosk aan de winkel zelf of je besteld via lush.com en laat het thuis leveren.

Nog geen cadeau gevonden voor de feestdagen? Blader dan zeker eens door Lush hun cadeaupakketten.

En laten we de kleinsten onder ons ook niet vergeten

2020 Wattini2

Happy Monster Club

Breng je fantasie tot leven en zelf tot bij uw thuis met het Happy Monster Club assortiment. Ze ontwerpen en maken leuke producten voor kinderen. Omdat monsters nu eenmaal leuk zijn! Bestellen kan je via hun website.

Kiddybips

Kiddybips is een ecologische geboortewinkel. Je vindt er naast kledij ook draagboeken, luierrs, verzorgingsproducten en fairtrade speelgoed. Ontdek de shop online op kiddybips.be.

Mic Mac Miniscule

Je zoekt een geboortelijst met herbruikte, fair en hippe kinderspullen? Je bent een milieubewuste ouder die houdt van tweedehands en ecologisch? Stop dan met zoeken want Mic Mac Miniscule zoekt voor u!

Toch nog niet overtuigd? Schrijf je dan snel in voor de online infosessies op www.micmacminiscule.be.

Terra Cotta

Mooie, stijlvolle tweedehandskinderkleding tot en met 8 jaar kan je vinden bij Terra Cotta. Is je kindje er na enkele weken ook alweer uitgegroeid? Geen probleem, je brengt ze weer binnen bij Terra Cotta en in ruil krijg je een waardebon van 30% van de aankoopprijs.

ZUSSE

Een eerstekeus tweedehandswinkel voor kinderkledij en speelgoed vind je bij de ZUSSE Hannelore & Annelies. Je kan hier terecht voor een steeds wisselend assortiment. De verkoop verloopt via hun instagrampagina of je kan ook een afspraak maken om te videocallen doorheen de winkel en je artikels reserveren.

ZUSSE verkoopt voor jou! Jij krijgt 40% van de verkoopprijs. Lees de voorwaarden en maak een afspraak!

Zet vandaag nog iemand in de bloemetjes met de hulp van deze hotspots

Fleur-Couleur

Blommm

Biologisch. Dagvers. 100% lokaal. Blommm houd hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk! Bestellingen worden daarom ook met de fiets geleverd. Bestel je pakketje op blommm.be.

Fleur-Couleur

Hou je van een pallet aan geuren en kleuren? Bij Fleur-Couleur heb je keuze van de meer klassieke tot de specialere wilde bloemen. Ontdek hier de verkooppunten.

Into The Wild

Ben je die klassieke boeketten ook langzaamaan beu? Bestel dan een verwilderd pakket geïnspireerd door de beweging en de vorm van de natuur bij intothewildbloemen.be.