Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Lekkere en lokale afhaalmaaltijden... hier kan je ze vinden

De Gentse restaurants moeten sluiten, maar dat wil niet zeggen dat ze bij de pakken blijven zitten. Ontdek hoe onze Gentse Fair Trade Hotspots positief blijven en op een creatieve manier verantwoord ondernemen.

Take Away Hotspots

Take it away, take it away, take it away now...

CaféCongé

Café Congé

Fonteineplein 22, 9000 Gent

Bij Café Congé kan je elke vrijdag terecht voor heerlijke traiteurmaaltijden (nog zelf op te warmen). Ze bieden elke week een nieuwe weekmenu aan met verschillende keuzes (ook veggie), die je kan ontdekken via hun facebook-pagina en Instagram. Bestellen kan steeds tot donderdagnachts (24u).

2019 hotspot Greenway2

Greenway Gent

Nederkouter 42, Gent

Greenway is een heerlijke veggie wereldkeuken. Ze combineren creatieve gerechten, met een toffe sfeer, leuke muziek op de achtergrond, elke maand verrassende nieuwe suggesties en vriendelijke en persoonlijke bediening. De plantaardige maaltijden smaken heerlijk met hun biologische en/of fairtrade drankjes.

Op dit moment kan je bij Greenway je eten gaan afhalen, of het thuis laten leveren.

Ontdek meer...

Lamuzette3

L'amuzette

L'amuzette heeft standaard een heerlijk aanbod aan tapenades, soep en vegan belegde boterhammen. Deze zijn ook vandaag nog verkrijgbaar. Je kan er zelf om gaan in hun zaak in de Krommewal 2.

Ontdek meer...

Lekker Gec-3

Lekker Gec

Koningin Maria Hendrikplein 6, 9000 Gent

Bij het Lekker Gec kan je van dinsdag t/m vrijdag terecht voor allerlei lekkers. Bestellen mag op hun website, maar spontane voorbijgangers zijn zeker ook welkom.

2020 Bokaal

Lokaal wordt bokaal

Brabantdam 100, Gent

Van woensdag tot zaterdag kan je terecht bij Lokaal (of beter nog Bokaal) voor heerlijke stoofpotten, curry’s en chili’s, soepen, pickles en tafelzuurtjes, passata’s, pesto’s en spreads, granola, geroosterde noten en veel meer. De versbar staat dagelijks te pronken met maaltijdsalades en ovenschotels in alle geuren en kleuren, die je kan meenemen in glazen bokalen of ovenschalen met leeggoed.

Ontdek meer...

2020 Gaston

Rooftop Gaston goes grandma

Gaston gaat in winterslaap maar zijn grootmoeder is een taaie en zet haar stoof aan voor de lekkerste winterse klassiekers die je elke vrijdag kan komen ophalen na bestelling op deze pagina of de website en binnenkort thuis kan laten leveren via Deliveroo.

Simonsays

Simon Says

Simon Says is een gezellige koffiebar. Je kan er van donderdag t.e.m. zondag tussen 10u en 13u terecht voor een heerlijke take-away koffie. Gelegen aan het gezellige Sluizeken kan je de gezelligheid opsnuiven met een warme koffie in de hand.

Ontdek meer...

Trafiek1

Trafiek maakt heerlijke spaghetti

Haspelstraat 37/A, 9000 Gent

Trafiek serveert de laatste zaterdag van de maand het buurthuis opnieuw een spaghettitent. Het is mogelijk om in Trafiek af te halen en saus te bestellen.

Ontdek meer...

2019 hotspot Villa Ooievaar1

Villa Ooievaar biedt betaalbare maaltijden

Botestraat 131, 9032 Wondelgem

In Villa Ooievaar kan je terecht voor een betaalbare maaltijd, ontmoetingsactiviteiten, vergader- en feestfaciliteit en dit alles in een prachtig groen kader. Ze focussen op sociale en lokale producten.

Je kan er terecht voor een verse maaltijd die je thuis kan opwarmen.

Ontdek meer...

Woest1

WOEST dat is een heerlijke lunch, dinner of brunch

Drongensesteenweg 41, 9000 Gent

Tussen maandag en vrijdag kan je bij WOEST terecht voor een heerlijke lunch, brunch of dinner. De lunch kan je gewoon afhalen tussen 12u en 13u, en voor de brunch en dinner moet je wel bestellen via hun website.

Deze ondernemers zijn open:

DSC4860

Akker en ambacht

Akker en Ambacht is de buurt- en stadstuinwinkel in de Brugse Poort te Gent. Je vindt er enkel ecologisch verantwoorde of duurzame producten. Elke dag bieden ze producten aan die ofwel van dichtbij komen, ofwel van overzeese Fair Trade-coöperatieven uit het Zuiden.

Ontdek meer...

2020 Frituur Tartaar 2

Firtuur Tartaar

Frituur Tartaar is niet enkel het walhalla voor de veggie en vegan friet lover, fans van fair trade komen er ook graag. Tot hiertoe kunnen we er nog gewoon terecht voor heerlijke frietjes.

pssst... je kan ze zelfs aan je deur laten leveren (just saying)

Ontdek meer...

Lousbergmarkt1

Lousbergmarkt

Overdekte markten, je kent ze ongetwijfeld van uw reizen naar het Zuiden. In grote en kleine steden zijn ze een dagelijkse bron van inspiratie voor elke huiskok. De Lousbergmarkt heeft dezelfde intentie en is een unieke samenwerking tussen 4 lokale bedrijfjes die gaan voor kwaliteit en vakmanschap. Dat alles speelt zich af in het unieke decor van de vroegere kaasmakerij van Het Hinkelspel.

Ontdek meer...

OWW-Gent-oost3

Oxfam Wereldwinkels van Gent

Oxfam-Wereldwinkels ontwikkelt zélf producten van eerlijke handel en biedt de consument op die manier een concreet alternatief. Hun producten vind je onder meer in meer dan 200 Oxfam-Wereldwinkels.

In Gent vind je 7 wereldwinkels:
• Drongen: Domien Ingelsstraat 2
• Gent-centrum: Lammerstraat 16
• Gentbrugge-Ledeberg: Leo Tertzweillaan 2
• Gent St Pieters: Maria Hendrikaplein 5
• Mariakerke: Brugsesteenweg 526
• Oostakker: Lourdesstraat 55
• Wondelgem: Vierweegsestraat 24

2019 Hotspot sordo

Soepbar Sordo

Soepbar Sordo is een klein maar gezellig soephuisje in het centrum van Gent, vlakbij het Gravensteen en het Patershol. Sordo betekent doof in het Spaans en deze naam past perfect bij de soepbar.

Ondernemer Christophe is doof, maar dat hield hem niet tegen een eigen zaak te starten. In tegendeel, in Sordo word je via duidelijke instructies op de muren aangemoedigd om te bestellen in gebarentaal. Je ontdekt meteen hoe makkelijk het is om te communiceren met iemand die doof is.

Elke dag zijn er minstens drie soorten soep te verkrijgen en je hebt er keuze uit verschillende Fairtradedranken.

Ontdek meer...

2000218 Hotspot Sundancekit4

Sundance Kit

Sundance Kit bereidt take-away maaltijden van lokale, biologische groenten uit de rand van Gent, en peulen en linzen. Ze verkopen twee verschillende curries en twee soepen per week. Ze bieden hun maaltijden aan in weckpotten bij Ohne in de Steendam en aan de Elisabethlaan.

Ontdek meer...

2019 hotspot Tasty World1

Tasty World

Bij Tasty World is het simpel. Ze streven elke dag opnieuw naar de meest verse ingrediënten en smaken, terwijl ze je proberen te verrassen met nieuwe ideeën die meer vegan, meer lokaal en meer homemade zijn.

De producten van Tasty World kan je bij hen afhalen of online bestellen via Deliveroo.

Ontdek meer...